Tampereen

pyöräilyviikko

Ohjelma

Pyöräilyviikon ohjelma

Pyöräilyviikon aikana 28.8.- 5.9.2021 lähes joka päivä järjestetään jotain. Viikko-ohjelma löytyy päiväkohtaisesta pudotusvalikosta.

Huomioithan myös, että osallistut tapahtumiin vain terveenä ja noudatat hyvää käsihygieniaa sekä turvavälejä.

Pyöräilyviikon ohjelmantarjonnasta vastaa Tampereen kaupunki yhteistyössä Tampereen polkupyöräilijät ry ja Kaupin Kanuunat. Tapahtuman tuottaa Ekokumppanit Oy.

Päivittäiset ohjelmat

Ohjelma päivittyy tänne elokuun loppuun asti.

Tampereen kaupunkipyörät

Kaupunkipyöräile syksyllä edullisemmin

Nyt loppukauden käyttöoikeus 15 € (norm. 25 €)! Kausimaksulla käytössäsi on kaikki 700 uutta kaupunkipyörää. Kaupunkipyöräasemat ulottuvat Pyynikiltä Kissanmaalle ja Rauhaniemestä Hatanpäälle. Käyttöä varten ladataan Tampereen kaupunkipyörät -sovellus, jolla rekisteröidytään käyttäjäksi. Rekisteröitymiseen tarvitset yhteystietosi ja maksukorttisi tiedot. Alennettu hinta on voimassa 27.8. alkaen 31.10.2021 asti.

Lue lisää TÄÄLTÄ, lataa sovellus, rekisteröidy ja hyppää satulaan!

MUN Maisemareitti

Tampereen Pyöräilyviikko kutsuu meidät KAIKKI mukaan tälle upealle rantoja mukailevalle ja kauniille Maisemareitillemme.

Mukana kahviloita, tärppejä ja menovinkkejä

Aloita mistä suunnasta tai kohdasta vaan ja etene vapaasti omaan tahtiin. Pyöräile koko lenkki (n. 30 km) tai tee vaikka perheesi kanssa pisto osalle reitistöä. Ota avuksi alapuolella näkyvä kartta, tai suunnista ihan vain sinisten PYHÄ-kylttien opastamana. Matkan varrella on myös muutamia upeita kohteita, joissa voi piipahtaa.

Osallistu päivään myös somen kautta – jaamme parhaimpia sisältöjä sivuillamme! Tägää #MUNMAISEMAREITTI  julkisen tilisi julkaisuun ja olet mukana.

HUOMAA! Tapahtumaa päivitetään parhaillaan ja muutoksia sekä lisäyksiä on tulossa.  

Tapahtumia & vinkkejä:

klo 11-15

Hatanpään Arboretumissa Willaritiimi tarjoaa sähköpyörien testausta ja puurunkopyörien koeajoa sekä lasten vetokärryjä veloituksetta. Voit myös tuoda pyöräsi huoltopajaan.

Hatanpään puistokuja, Tampere

klo 11-15

Hatanpään Arboretumissa Tampereen polkupyöräilijät ry esittelevät toimintaansa.

Hatanpään puistokuja, Tampere

klo 12-18

Haikan Grillin kesäterassi Pirkkalassa kutsuu viihtymään ja nautiskelemaan!
Mäkikatu 2, Pirkkala

klo 11-17

Sankilan Kartanon kahvila – ja pihabistro sekä kotieläinpiha hurmaa koko perheen!
Sankilantie 35, Pirkkala

klo 11-18

Mustavuoressa voit hypätä alamäkipyörän selkään ja samassa osoitteessa Bistro Mustavuori tarjoaa herkullisia annoksia klo 12-18. 
Nokiantie 150, Tampere

klo 12-16

Pispalan rannalla Kurpitsatalon kesäkahvio on avoinna.
Isolähteentie 2, Tampere 

klo 11-19

Tahmelan uimarannalla Biitsibiili -ravintola avoinna. Nautiskele vaikka pannukakulla, nam!
Tahmelankatu 25, Tampere

Lämpimästi tervetuloa meidän kaikkien omalle reitistölle!

HUOM! COVID-19 takia huolehdi hyvästä käsihygieniasta ja pidä turvavälit muihin mukanaolijoihin. Tulethan mukaan vain täysin terveenä.

Maanantai 30.8.

Tälle päivälle ei ole ohjelmaa.

Treen pyöräilyviikko virallinen ilme

Aamupalaa työmatkapyöräilijöille

Klo 7-9

Pyöräkauppa Keskiön edessä, Puutarhakatu 8, Tampere

TaPon perinteeksi muodostuneen työmatkapyöräilijän aamiaisen tarjoaa Tampereen kaupunki, Järvien Reitti -pyöräilyreitistö, Pyöräkauppa Keskiö ja Tampereen polkupyöräilijät ry.

Aamiainen tarjoillaan Puutarhakadun pyörätien varrella, Pyöräkauppa Keskiön edessä. Lämpimästi tervetuloa klo 7-9 välillä nauttimaan Eurooppalainen aamiainen: kahvia ja croisanttia tarjolla niin kauan kuin niitä riittää. 
 

Kaupin Kanuunoiden maantielenkki

Klo 18

Lähtö Jussinhannan leipomon pihasta, Tohlopinranta 24.

Kanuunalenkeille saa osallistua kuka tahansa; jäsenyyttä ei siis edellytetä. Katso osallistumisohjeet ja lisätietoja täältä.

Treenipäivä

Pyörällä kouluun -aamunavaus

Ota tästä käyttöösi pyöräilyteemainen aamunavaus!
Valtakunnallisen pyöräilyviikon Pyörällä kouluun päivän -teeman mukaisesti saavat Tampereen seudun ala- ja yläasteet aamunavauksen aiheesta “pyöräilyn helppous ja onni”. Aamunavausta voi käyttää pyöräilyviikon aikana peruskouluissa ja sen voi ladata alta.

siuro

Kaupin Kanuunoiden yhteislenkki

Klo 9.30

Juhalenkki, lähtö Amurin Helmeltä

Juhalenkki suunnataan länteen, Siuron Koskibaariin Sasin kautta ja paluu Siuro – Nokia – Kolmenkulma – Ikuri – Rantatie. Kanuunalenkeille saa osallistua kuka tahansa; jäsenyyttä ei siis edellytetä. Katso osallistumisohjeet ja lisätietoja täältä

Pyörällä treeneihin -päivä

Tampereen pyöräilyviikko haluaa kannustaa kaikkia harrastajia hyppäämään pyörän selkään Pyörällä treeneihin -päivänä!

Tampereen alueen useat seurat ovat mukana kampanjassa kannustamassa harrastajiaan pyörällä treeneihin.

Jokaisen osasallistuminen on vallan helppoa: liitä harrastuspäiväsi somejulkaisuun #pyörällätreeneihin sekä #tampereenpyöräilyviikko ja olet mukana viemässä pyöräilyn ilosanomaa eteenpäin. Pyörällä treeneihin -päivä innostaa kaikenikäisiä polkemaan liikuntapaikoille, urheilukentille, kuntosaleille, kuorotreeneihin tai pururadan päähän. Urheiluseuroissa voidaan porukalla päättää, että päivän treeneissä alkuverryttely aloitetaan ja loppuverryttely lopetetaan polkemalla. Myös lasten ja nuorten kimppakyydit voi auton sijaan sopia pyöräilykyydeiksi. Samalta suunnalta saapuvat pääsevät polkemaan yhdessä aikuisen kanssa ja ehtivät vaihtaa tärkeimmät kuulumiset jo ennen treenejä.

Pyörällä treeneihin -päivä on loistava hetki kokeilla, miten helposti arkeen saa tarvittavan lisän liikuntaa. Treeneihin ja harrastuksiin polkemisestahan voi tämän jälkeen tulla jopa tapa. Ihan pikkujuttu ei ole sekään, että autojen määrä liikuntalueiden parkkialueilla vähenee, joka parantaa alueen liikenneturvallisuutta ja kohentaa ilmanlaatua.

Kaupin Kanuunoiden maantielenkki

Klo 18

Kunnonkohotuslenkki. Starttaa K-Market Annalan pihasta, Hikivuorenkatu 63

Kanuunalenkeille saa osallistua kuka tahansa; jäsenyyttä ei siis edellytetä. Katso osallistumisohjeet ja lisätietoja täältä.

Maastopyöräilypäivä

VUOKRAA FATBIKE TAI SÄHKÖFATBIKE KAUPPI SPORTS CENTERISTÄ 

Kokeile ystävien tai perheen kanssa fatbike- tai sähköfatbike pyöräilyä. Fatbike omaa järeän ulkomuodon, mutta on uskomattoman kevyt polkea niin maastossa kuin asfaltilla. Fatbiken lisäksi keskuksesta löytyy myös kuusi kappaletta sähkömaastopyöriä. Tule kokeilemaan! 

Kaupin upeat ulkoilumaastot alkavat aivan Kauppi Sports Centerin nurkalta. Lähistöltä löytyy muun muassa Niihamaan maja, jossa voit nauttia välipalaa. Fatbikella on ketterää ajaa myös kaupungissa. Tampereen kaupunki lähialueineen tulee tutuksi mukavasti pyörällä polkien ja nähtävyyksiin tutustuen. Sähköfatbikella jaksaa pyöräillä pidemmänkin matkan ja nauttia maisemista.

HINNASTO

Fatbike
28€ / 1-4h
56€ / 24h
150€ / viikko

Sähköfatbike / sähkömaastopyörä
38€ / 1-4h
76€ / 24h
200€ / viikko

Vuokraus sisältää pyöräilykypärän. Henkilötodistus tarkastetaan vuokrauksen yhteydessä. Alle 18-vuotiaan pyörän vuokraa huoltaja.

VUOKRAA PYÖRÄT 

Soittamalla 050 390 5000 tai
if.retnecstropsippuak@ofni

Pyöriä vuokrataan Kauppi Sports Centerin asiakaspalvelusta, Kuntokatu 17, Tampere

Bike & Boat Mustalahti - Aitolahti

Lähdöt klo 10 ja klo 11

M/S Nottbeck seilaa Mustalahti – Aitolahti (Teisko) välillä seuraavasti:

Lähdöt:
Klo 10.00 Mustalahti – Aitolahti
Klo 11.00 Aitolahti – Mustalahti

Lipun hinta 10-15 € sisältää polkupyörän. Voit ottaa laivan Aitolahteen tai vaihtoehtoisesti tehdä paluumatkan laivan kyydissä.

Katso kaikki tarkemmat tiedot, lippuhinnat, sekä lippujen ennakkomyynti täältä: LIPUT

Huomaa! Willaritiimi vuokraa sähköpyöriä ja lasten vetokärryä Mustalahden satamassa – katso tapahtuma tästä alta.

Willaritiimi

Willaritiimi Mustalahden satamassa

klo 9.30-13.00

Vuokraa paikan päältä sähköpyörä ja vaikka vetokärry lapselle ja hyppää Bike & Boat -risteilylle. Willaritiimi on paikan päällä Mustalahden satamassa klo 9.30-13.00.

Varaa pyörä ennakkoon: pyörien varaus ja vuokraus ennakkoon onnistuu täältä: if.iralliw@ofni. Koko päivän pyörävuokra 14,90 €, lasten vetokärry veloituksetta pyörävuokran yhteydessä.

233282464_10158797399913052_5471645465888127007_n

Tour de Tampere XXVI

startti Klo 10

Paikka: Teivon Ravikeskus, Velodromintie 2, 33420 Tampere
Osallistumismaksu: ennakkoilmoittautumishinta on 20 eur/hlö.
Jälki-ilmoittautuminen mahdollista paikan päällä 40 € / hlö.
Ilmottaudu ja maksa tästä linkistä

Tour de Tampere on monipuolinen maastopyöräilytapahtumien klassikko ja pisimpään yhtäjaksoisesti järjestetty maastopyöräilytapahtuma. Tapahtuma järjestetään tänä vuonna 26. kerran. Tarjolla on opastettuja, eri tasoisia ja -pituisia ajoryhmiä Suomen parhailla poluilla, rennolla meiningillä ja kohtuullisella kustannustasolla. Pyöräseura Kaupin Kanuunat ry järjestää tapahtuman yhdessä yhteistyökumppaneidensa kanssa pitkälti talkootyönä. Tätä perinnettä haluamme ylläpitää, vaihtoehtona kalliille ja kilpailuhenkisille tapahtumille.

Alle 18-vuotias voi osallistua tapahtumaan, mutta siihen vaaditaan allekirjoitettu huoltajan suostumus oheisella lomakkeella. Tulosta ja täytä mukaan tapahtumaan.

Jälki-ilmoittautumisessa ei taata pääsyä mihinkään tiettyyn ryhmään, vain niihin ryhmiin, joissa on sillä hetkellä tilaa.

Hinta sisältää opastetut ryhmäajot, vesihuoltopisteet, pukuhuoneet ja ruokailun lenkin jälkeen tapahtumapaikalla.

Tarkemmat tiedot tapahtumasta voit lukea Fillarifoorumin sivuilta täältä, tai Facebook-tapahtumasta täältä.

Kaupin Kanuunoiden maantielenkit

Klo 10

Klo 10

Tosi kevyt lenkki Pyöräkauppa Keskiöltä

Kanuunalenkeille saa osallistua kuka tahansa; jäsenyyttä ei siis edellytetä. Katso osallistumisohjeet ja lisätietoja täältä

Kaupin Kanuunoiden maantielenkki

Klo 10

Kevyehkö lenkki Pyöräkauppa Keskiöltä

Kanuunalenkeille saa osallistua kuka tahansa; jäsenyyttä ei siis edellytetä. Katso osallistumisohjeet ja lisätietoja täältä